سبد خرید

در کمتر از نود ثانیه چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟

در کمتر از نود ثانیه چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟

همون اول که دیدمش، ازش خوشم اومد. این جمله براتون آشناست؟

به نظر شما چی میشه که در همون اولین نگاه، از یک نفر خوشمون میاد یا بدمون میاد؟

طبق تحقیقات علمی، نود ثانیه ی اول ارتباطات، مهم ترین تأثیر را در قضاوت طرف مقابل دارد.

حالا در این مقاله یاد می گیریم که در کمتر از نود ثانیه چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟

نود  ثانیه ی اول ارتباطات

در خیلی از کتاب های مهارت های ارتباطی نوشته می شود اگر شما ظرف نود ثانیه اول بتوانید یک ارتباط مؤثر را برقرار کنید، این ارتباط برای همیشه باقی خواهد ماند.

پس نود ثانیه ی اول ارتباطات، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. انسان ها در همان هشت ثانیه ی اول، تصمیماتشان را راجع به طرف مقابل می گیرند.آنها همان اول یک ذهنیتی از آن فرد برای خودشان ایجاد می کنند که در ادامه بر اساس  این ذهنیت،یک سری تصمیمات می گیرند.

اما ادامه ی ارتباطات هم بسیار مهم است و باید آن را هم در نظر بگیریم.

چرا ما در ابتدای ارتباطات اینقدر زود قضاوت می کنیم؟

دلیل اول

مغز ما دوست دارد همه چیز ساده ی ساده باشد.چون هر چقدر ساده تر باشد، انرژی کمتری مصرف می کند.مغز ما عضوی از بدن ماست که بیشترین انرژی را مصرف می کند.بنابراین  مغر تلاش می کند که در بهینه ترین حالت ممکن باشد.

پس مغز تا حد ممکن،کمتر انرژی مصرف می کند.به همین خاطر مغز ما سریع قضاوت می کند که بعد بر اساس آن بتواند به سرعت تصمیم بگیرد.اگر مغز ما سریع قضاوت نکند، پرونده ای در ذهن باز می ماند.درنتیجه انرژی بیشتری صرف تحلیل و بررسی این پرونده، می شود.

دلیل دوم

دلیل دوم زود قضاوت کردن مغز، این است که در گذشته مغر ما باید سریعا ظرف چند ثانیه تصمیم می گرفت.هنگام بیرون آمدن اجداد ما از غار وقتی می دیدند که یک چیزی دارد به سمتشان می آید، باید خیلی سریع تصمیم می گرفتند که این چیز آیاخطرناک هست یا نه؟

که اگر خطرناک هست،به سرعت پناه بگیرند یا حمله کنند.اگر هم که دوست، آشنا یا اعضای خانواده باشد، خیالشان راحت شود.

به همین دلایل، مغز ما دوست دارد که خیلی سریع قضاوت کند و تصمیم بگیرد.در دنیای امروز، قضاوت سریع آدم ها، کار منصفانه ای نیست.اما در هر حال قضاوت کردن جزء ذات طبیعی ما انسان هاست و نمی توان جلوی آن را گرفت.پس مراقب نود ثانیه ی اول در ارتباطاتمان باشیم.

در نود ثانیه ی اول چه ملاک هایی برای قضاوت کردن وجود دارد؟

حالت چهره

وقتی وارد یک جمع می شویم، لبخند روی لبانمان هست یا اخم کرده ایم؟حالت چهره مان معمولی هست یا شگفت زده؟

وقتی در یک مهمانی کسی را ببینید که چشمانش باز و دهانش نیمه باز است.وقتی او با یک حالت تعجب آمیز در حال برانداز کردن اسباب و اثاثیه ی اطرافش هست،چه قضاوتی راجع به او می کنید؟احتمالا می گویید که این آدم تا به حال در عمرش چنین اسباب و اثاثیه ای را ندیده است! پس ناخودآگاه سریع او را قضاوت می کنید.

بنابراین در جمع های جدید، حواسمان به نوع نگاه و حالت چهره مان باشد.

تمرین لبخند زدن: هر روز صبح که بیدار می شویم زمانی که در حال شستشوی صورتمان هستیم،جلوی آینه انواع لبخندها را امتحان کنیم.بعد بررسی کنیم که کدام لبخند بیشتر به صورت ما می آید؟متأسفانه برخی از افراد هنوز لبخند خودشان را ندیده اند و واقعا لبخند ترسناکی دارند! قبول دارید؟

لبخند زدن باعث دوست داشتنی تر شدن ما می شود.

پیشنهاد می کنم مقاله ی زیر را در مورد لبخند زدن بخوانید:

چگونه لبخند بزنیم؟

حرکات چشم

کسی که با سر پایین و نگاه رو به زمین وارد یک جمع می شود با کسی که با سر بالا، در حالی که با اعتماد به نفس به آدم ها نگاه می کند، وارد جمع می شود، خیلی تفاوت دارد.

پس وقتی وارد یک جمع جدید می شویم به این نکته ی مهم توجه کنیم.بنابراین هنگام ورود، حالت بدنی مثبت داشته باشیم تا دیگران حالت گارد یا دفاعی به خودشان نگیرند.

پیشنهاد می کنم جهت یادگیری حالت بدنی مناسب، مقاله ی زیر را نیز بخوانید:

مقاله ی زبان بدن چیست؟

بوی تن

هر انسانی یک بویی دارد.یک عده بوی خوب می دهند، یک عده بوی عرق! یک عده هم هستند که دهانشان بوی بد می دهد.در کشور ما ایران به خاطر نوع تغذیه ی ناسالم، تعداد افرادی که بوی عرق می دهند، زیاد است.

بوی خوب داشتن، جزء بدیهیات است.یعنی همه می دانند که باید بوی خوب بدهند. اما متأسفانه هنوز تعداد زیادی از آدم ها این موضوع را رعایت نمی کنند.پس یادمان باشد که از ضدعرق های زیر بغل و عطرهای خوشبو استفاده کنیم.

بهتر است همیشه یک عطر کوچک همراهمان باشد.البته حواسمان باشد که بوی عطرمان آنقدر تند نباشد که دیگران را اذیت کند.چه بهتر است که اطلاعاتمان را راجع به انواع عطرهای خنک و گرم، زیاد کنیم.

صدا

بین کسی که با صدای محکم، پرقدرت یا توانمند صحبت می کند با کسی که با یک صدای شُل و ول و بی حال و بی انرژی صحبت می کند، تفاوت زیادی وجود دارد.

بنابراین برای قوی تر کردن صدایمان، تمرینات فن بیان را انجام دهیم.یکی از تمرینات صداسازی، تمرین خودکار است.

تمرین خودکار: یک عدد خودکار را به صورت افقی بین دندان هایمان بگذاریم و نگه داریم.بعد در این حالات به مدت سه دقیقه یک متن را بخوانیم.این تمرین را اگر روزی یکبار به صورت مداوم انجام دهیم،عضلات فکمان تقویت خواهد شد.

به شما قول می دهم که اگر تمرین خودکار را هر روز انجام دهید، ظرف مدت چهل و پنج روز، تغییرات چشمگیری را در بیانتان مشاهده خواهید کرد.

پوشش

آنچه که به تن داریم،عامل مهم قضاوت کردن ماست.چون نود درصد بدن ما را لباسمان می پوشاند.پس تمیز،شیک و مرتب باشیم.تمیز بودن و واکس خورده شدن کفشمان اهمیت زیادی دارد.

کلمات و جملات مناسب

یکی اول صبح می گوید: سلام، صبحتون بخیر.یکی دیگر می گوید: سلام، خسته نباشید.قبول دارید این دو جمله خیلی با هم تفاوت دارند؟پس انتخاب کلمات و جملات، در نوع قضاوت کردن ما اهمیت دارد.

برای اینکه یاد بگیرید برای سرصحبت باز کردن با آدم های جدید چه بگویید و چه نگویید،پیشنهاد می کنم کتاب زیر را بخوانید:

کتاب جرقه

اقدامک: بر روی یک کاغذ بنویسید که چطوری می خواهید این شش مورد را در خودتان بهتر کنید؟

دوستان خوبم در این مقاله یاد گرفتیم که چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟ شش مورد زیر در نود ثانیه اول ارتباطات اهمیت دارند:

  1. حالت چهره
  2. حرکات چشم
  3. بوی تن
  4. صدا
  5. پوشش
  6. کلمات و جملات مناسب

دوستان عزیزم مرا در اینستاگرام فالو کنید تا از مطالب آموزشی مفید در زمینه ی مهارت های ارتباطی،بهره مند شوید.جهت فالو کردن،روی لینک زیر بزنید:

اینستاگرام من

برگرفته از:

کتاب چگونه در کمتر از ۹۰ ثانیه دیگران را مجذوب خود کنیم؟

دوره انسان بیشتر از یک نفر

دیدگاه‌ها ۰