سبد خرید

3 روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده: پایان دادن به قضاوت‌های دیگران

3 روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده: پایان دادن به قضاوت‌های دیگران
❤️ به این مقاله امتیاز دهید!

ما در زندگی با آدم هایی مواجه می شویم که دیگران را قضاوت می کنند. قضاوت کردن یکی از ساده ترین و احمقانه ترین کارهای دنیاست که تقریباً تمام مردم انجامش می دهند. قبول دارید؟ روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده را بلدید؟

افراد قضاوت کننده، درباره ی حوزه های مختلف زندگی مردم قضاوت می کنند و نظر می دهند. آنها فکر می کنند که بهتر از بقیه می دانند و از نگاه بالا به پایین به آدم ها نگاه می کنند. افراد قضاوت کننده به طور معمول می گویند: این چرا اونطوریه؟! حرف آنها معمولاً انتقاد کردن نادرست است.

آن ها درباره ی پوشش، همسر، سلیقه و اعتقادات آدم ها قضاوت می کنند و نظر می دهند. افراد قضاوت کننده به دنبال یک گوش شنوا می گردند. 

حالا هر چقدر آنها درباره ی گفته ها و رفتار آدم هایی که در بین ما حاضر نیستند، غیبت کنند و ما به حرفشان گوش دهیم، محیط اطرافمان مسموم تر و منفی تر می شود. در این مقاله روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده را یاد می گیریم تا از سمی شدن محیط، جلوگیری کنیم.

برخورد با افرادی که تمایل به قضاوت دیگران دارند، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اما با استفاده از راهکارهای مناسب، می‌توان این تعاملات را مدیریت کرد و از آسیب‌های روانی آن جلوگیری کرد.

یک- اگر او ما را قضاوت کرد، چه کار کنیم؟

اگر او از ما انتقاد کرد، به انتقادش جواب درست دهیم. جواب درست انتقاد به صورت های زیر هستند:

  • از او بپرسیم: میشه بگید چه رفتاری مد نظر شما بود؟
  • از او بپرسیم: میشه بگید چه رفتاری می تونست بهتر باشه؟

حالا اگر از پاسخش به این سؤالات متوجه شدیم که اشکال از کار ما بوده است، معذرت خواهی و جبران کنیم. جبران می تواند دادن یک امتیازی به او یا خریدن یک هدیه برایش باشد. ولی اگر از پاسخش متوجه شدیم که اشکال از کار ما نبوده است، بگوییم: متشکرم که نظرتون رو گفتید. حتماً سعی می کنم راجع بهش فکر کنم. حالا بعداً با هم دوباره صحبت می کنیم.

برای یادگیری بیشتر نحوه ی پاسخ دادن به انتقادات دیگران، مقاله ی انتقاد پذیری را بخوانید.

روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده

دو- اگر او دیگران را قضاوت کرد، چه کار کنیم؟

غیبت کردن، یکی از رفتارهای رایج در جامعه است که می‌تواند به روابط بین افراد آسیب جدی وارد کند. اگر با فردی روبرو هستید که عادت به غیبت کردن دارد، ممکن است بخواهید بدانید چگونه با این موضوع برخورد کنید.

اگر او در مورد دیگران قضاوت کرد که: اون چرا اینطوریه؟! چرا اونها خانوادگی همه شون این شکلی اند؟!

در این شرایط بهترین راه این است که حرفش را قطع کرده و بپرسیم: خُب، الان ما چه کار می تونیم بکنیم که اوضاع بهتر بشه؟

 با پرسیدن این سؤال، آن شخص متوجه خط قرمزمان می شود.

بطور مثال در آرایشگاه، آرایشگر شروع به غیبت کردن راجع به مشتری قبلی که آرایشگاه را ترک کرده است می کند. در اینجا از آرایشگر بپرسیم: خُب، الان ما چه کار می تونیم بکنیم که اوضاع بهتر شه؟

یا بصورت مستقیم به او بگوییم که تمایل به شنیدن این حرف ها را نداریم: ببین عزیزم، من راجع به این موضوع، تمایل ندارم صحبت کنم. اگه موضوعیه که فکر می کنی من می تونم کمک کنم، من در خدمتم. ولی فکر می کنم شنیدن داستان مردم، به زندگی من و تو هیچ کمکی نمی کنه. فکر می کنم می تونیم از وقتمون استفاده ی بهتری داشته باشیم.

یا مستقیم بگوییم: ببین عزیزم، من دوست ندارم راجع به زندگی شخصی فلانی بدونم. مسائل رابطه با شوهرت رو فکر کنم باید با یک روانشناس حرفه ای حل کنی. گفتن این حرف ها به دیگران، هم به خودت آسیب می زنه و هم به دیگران.

روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده

سه- اگر شخص قضاوت گر، مدیرمان بود، چه کار کنیم؟

اگر بخواهیم از مدیر قضاوت گر، سؤال بپرسیم که: الان ما چه کار می تونیم بکنیم که اوضاع بهتر بشه؟ او ناراحت می شود و احتمالاً ما را اخراج خواهد کرد. پس وقتی که مدیر در حال قضاوت کردن دیگران است، هنرمندانه بدون اینکه متوجه شود، بحث را عوض کنیم.

برای یادگیری اینکه چگونه بحث را عوض کنید، مقاله ی عوض کردن بحث را بخوانید.

در این مقاله 3 روش برخورد با افراد قضاوت گر و غیبت کننده را یادگرفتیم که شامل این موارد هستند:

  1. اگر از ما انتقاد کرد، انتقادش را با سؤال پرسیدن جواب دهیم: میشه بگید چه رفتاری مد نظر شما بود؟
  2. اگر از دیگران غیبت کرد، سؤال بپرسیم: الان ما چه کار می تونیم بکنیم که اوضاع بهتر شه؟ یا به صورت مستقیم به او بگوییم که تمایل به شنیدن این حرف ها را نداریم.
  3. اگر مدیرمان از دیگران غیبت کرد، بحث را هنرمندانه عوض کنیم.

دوستان عزیزم مرا در اینستاگرام فالو کنید تا از مطالب آموزشی رایگان بهره مند شوید:

اینستاگرام من

 

دیدگاه‌ها ۰