روش برخورد با افراد کم حرف

تا حالا شده از سکوت و کم حرفی طرف مقابلتان خسته شده باشید و با خودتان گفته باشید:
- چرا هیچ حرفی برای گفتن نداره؟!
- تا کی می خواد سکوت کنه؟!
- نکنه از روی عمد با سکوتش می خواد منو برنجونه؟!
- به زور باید ازش حرف بکشم!
وقتی نظر طرف مقابل را می پرسید، خیلی خلاصه و کوتاه جوابتان را می دهد و به گفتن: خوبه! یا هرجور خودت صلاح می دونی! بسنده می کند و شما از این بابت که نظرش را نمی گوید، کلافه می شوید؟
یکی از مسائلی که آدم های زیادی با آن روبه رو هستند، کم حرفی طرف مقابلشان هست.حالا این طرف مقابل می تواند همسر، همکار یا شریک عاطفی باشد.کم حرف بودن، زن و مرد نمی شناسد.هر دو جنس می توانند کم حرف باشند و موجب رنجش طرف مقابلشان شوند.
اگر در ارتباط کاری یا عاطفی، با شخصی همراه باشیم که کم حرف است، این مسئله می تواند به رابطه مان آسیب جدی وارد کند.چون در هر ارتباط نزدیک دونفره ای طبیعی است که یک سری تعارض و اختلاف به وجود آید که تنها با گفتگو کردن و ابراز نظر دوطرفه حل خواهد شد.اما اگر یکی از طرفین سکوت کند،آن تعارض و اختلاف به یک زخم کهنه و چرکین تبدیل می شود که دیگر به سختی حل خواهد شد.
بنابراین کم حرفی یکی از طرفین در روابط کاری و خصوصا عاطفی به مشکلات دامن خواهد زد و داستان ناگواری شروع خواهد شد.در این مقاله روش برخورد با افراد کم حرف را یاد می گیریم تا این مسئله را حل کنیم.
روش برخورد با افراد کم حرف
اول- سؤال دقیق بپرسیم و بعد سکوت کنیم
در برخورد با افراد کم حرف، بهترین روش این است که سؤال دقیق بپرسیم و بعد سکوت کنیم.
به طور معمول وقتی از یک آدم کم حرف می پرسیم: نظرت راجع به فلان چیز چیه؟ پاسخش یا سکوت است یا یک از پاسخ های زیر را می گوید:
- خوبه!
- هر جور خودت صلاح می دونی!
- برای من فرقی نمی کنه!
در این شرایط بهتر است سؤال را دقیق تر کنیم.به طور مثال بپرسیم: میشه نظر شخص خودت رو بدونم؟ البته خودم هم نظر دارم اما برام مهمه که نظر تو رو هم بدونم.
بعد از پرسیدن این سؤال دقیق، در ذهنمان تا شماره ی ده بشمریم و تا پایان شمارش، سکوت کنیم.این سکوت کردن در ارتباط با یک آدم کم حرف خیلی مهم است و نیاز به صبر زیادی دارد.
هشدار: وقتی شخص کم حرف در پاسخ به سؤالمان سکوت می کند، برای به حرف آوردنش عجله نکنیم.به او اجازه ی فکر کردن دهیم.خیلی از افراد در این شرایط به اشتباه شروع به غرزدن برای سکوتش می کنند(چرا حرف نمی زنی؟! چرا ساکتی؟! چرا هیچی نمی گی؟!) و یا از او سؤال های پشت سر هم می پرسند.پس در این شرایط بهتر است با صبوری زیاد سکوت کنیم تا یک فضای مثبت و امن را برایش به وجود آوریم.
نکته: یک سری از آدم های کم حرف، درونگرا هستند.آدم های درونگرا قبل از حرف زدن،نیاز به فکر کردن دارند.پس با سکوتمان به آنها فرصت فکر کردن دهیم.
دوم – شنونده ی خوبی باشیم
زبان بدن(زبان غیرکلامی) در گوش دادن
اگر می خواهیم شخص کم حرف با ما بیشتر گفتگو کند زمانی که صحبت می کند با او ارتباط چشمی برقرار کنیم و کار دیگری را انجام ندهیم تا او احساس کند که با ما تمام وجودمان در حال گوش دادن به او هستیم.اگر هنگام گوش دادن خود را مشغول کار دیگری مثلا موبایل چک کردن کنیم، به ساکت ماندن او دامن خواهیم زد.
هنگام گوش دادن، حالت چهره مان تغییر نکند و خنثی باشد.حالت بدنمان آرام و لحن صدایمان معمولی باشد،یعنی نه خیلی بلند و نه خیلی آرام.
مهارت گوش دادن
یادمان باشد وسط صحبتش نپریم و گفتگو را به بحث کردن نکشانیم.از جملات سرزنش آمیز مثل
- تو همیشه!
- تو هیچ وقت!
- تو اشتباه می کنی!
- تو اشتباه کردی!
که باعث جر و بحث می شوند، بپرهیزیم تا یک محیط امن را به وجود آوریم.
گوش دادن فعالانه به صحبت های افراد کم حرف باعث می شود آنها با آرامش بیشتری، احساسات و افکارشان را با ما در میان بگذارند و آماده ی شنیدن افکار و احساسات ما شوند.شخص کم حرف برای صحبت کردن نیاز به احساس امنیت دارد و اینکه بداند ما شنونده ی همراه و همدلی هستیم که او را قضاوت و سرزنش نمی کنیم.
هنگام گوش دادن به حرف های شخص کم حرف با دقت توجه کنیم و اجازه ندهیم ذهنمان به جای دیگر برود.برای گوش دادن بهتر، حرف های او را به بیان خودمان برایش تکرار کنیم.
برای یادگیری بیشتر این مهارت، مقاله ی مهارت گوش دادن چیست؟ را بخوانید.
سوم – سؤالات باز بپرسیم
اگر می خواهیم شخص کم حرف، بیشتر صحبت کند به جای اینکه از او پشت سرهم بصورت مسلسل وار و بازجویانه سؤالاتی بپرسیم که جواب های یک کلمه ای دارند(سؤالات بسته)،بهتر است از او یک سؤالی بپرسیم که او برای پاسخش نیاز به توضیح دادن داشته باشد(سؤالات باز).
مثلا اگر از او بپرسیم کارت چطور بود؟ او جواب می دهد: خوب بود! اما اگر از او بپرسیم چطوری این کار رو انجام دادی؟ او در جواب، به ما توضیح می دهد.
هشدار: یادمان باشد جزئیاتی که او تمایل به بازگوکردنش ندارد را با سماجت پیگیری نکنیم چون باعث رنجش او خواهیم شد.
برای یادگیری بیشتر، مقاله ی سؤالات باز و بسته را بخوانید.
در این مقاله روش برخورد با افراد کم حرف را یاد گرفتیم:
- سؤال دقیق بپرسیم و بعد سکوت کنیم.
- شنونده ی خوبی باشیم.
- سؤالات باز بپرسیم.
با این روش ها بعد از مدتی افراد کم حرف متوجه می شوند که نمی توانند در برابر ما کم حرف باشند، باید صحبت کنند و نظر شخصی شان را اعلام کنند.
هشدار به افراد کم حرف درونگرا: درونگرایی نباید بهانه ای برای حرف نزدنمان باشد. این وظیفه ی ماست که در ارتباط با همسر، همکار یا شریک عاطفی، صحبت کنیم و نظرمان را بگوییم.چون در غیر اینصورت آینده ی رابطه مان به خطر خواهد افتاد و اختلافات و تعارضاتمان پررنگ تر از قبل خواهد شد.
برای اینکه یاد بگیرید چگونه کم حرف نباشید، این مقاله را بخوانید: چگونه کم حرف نباشیم؟
دوستان عزیزم مرا در اینستاگرام فالو کنید تا از مطالب آموزشی رایگان در زمینه ی مهارت های ارتباطی بهره مند شوید:
برگرفته از: