سبد خرید

10 روش برخورد با افراد حسود

10 روش برخورد با افراد حسود

وقتی به سطح بالاتری از رشد می‌رسیم، یکدفعه متوجه می‌شویم که بسیاری از افرادی که قبلاً دوست، همکار یا شریکمان بوده اند، حالا به ما حسادت می کنند. پس بهتر است روش برخورد با افراد حسود را یاد بگیریم تا از رفتارشان کمتر اذیت شویم.

مشکلات و دشمنان آدم های بزرگ به اندازه ی خود آنها بزرگ هستند.

هنگامی که به عنوان انسانی در حال رشد شناخته می شویم، بهتر است انتظار ظاهر شدن افراد حسود را هم داشته باشیم. آن‌ ها ارزش ما را زیر سؤال می برند و به موفقیت های ما حسادت می کنند. افراد حسود بر زندگی ما اثر منفی می گذارند.

اگر به ما حسادت می شود، یعنی در مسیر رشد و بهتر شدن قرار داریم.

وجود تعدادی افراد حسود در اطرافمان این پیام را می رساند که در حال رشد کردن هستیم. اگر به هیچ موفقیتی نرسیده باشیم، کسی به ما توجهی ندارد که بخواهد اصلاَ انتقادی بکند! قبول دارید؟

بنابراین وقتی افراد حسود را می بینیم که به زندگی و کار ما حسادت می کنند، بدانیم که در مسیر رشد و موفقیت قرار گرفته‌ایم.

واقعیت این است که گاهی قطع ارتباط با افراد حسود، عملی نیست چون ممکن است آنها از نزدیکان و همکاران ما باشند. از طرفی هم قادر به تغییر دادن آدم ها از جمله افراد حسود نیستیم. ما فقط می توانیم رابطه مان را با آنها تنظیم کنیم تا کمتر آسیب ببینیم.

 

بررسی واقعیت

قبل از اینکه درباره افراد حسود فکر کنیم، به این سؤال جواب دهیم:

  • آیا این افراد واقعاً به ما حسودی می‌کنند؟

در اغلب اوقات، حسادت دیگران یک تشخیص اشتباه و قضاوت زود هنگام از طرف ماست.

گاهی وقتی حس بهتری نسبت به مهارت‌ها یا موفقیت های خودمان پیدا می کنیم، دچار غرور می‌شویم و توقع پیدا می کنیم که دیگران حسابی تشویق و تأییدمان کنند. و وقتی این اتفاق نمی افتد، به اشتباه فکر  می‌کنیم که دیگران به ما  حسودی می‌کنند!

بطور مثال فردی به کلاس نقاشی رفته است. حالا عکس نقاشی هایش را در اینستاگرام می گذارد. چون نقاشی هایش از دید عموم مردم، معمولی است، کسی او را تشویق نمی کند. اما به دلیل اینکه او خودش می داند که چقدر در هنر نقاشی پیشرفت کرده، به اشتباه فکر می کند که دیگران به او حسادت می کنند!

بنابراین بهتر است قبل از هر اقدامی، ببینیم واقعیت چیست و اینکه آیا این فقط یک قضاوت زود هنگام از طرف ماست یا نه.

برای نمایش ویدئوی ( توقع تشویق ) بر روی لینک کلیک کنید.

حسود کیست؟

مشخصات افراد حسود

1- انتقاد جلوی جمع

یک دوست واقعی در خلوت و تنهایی از ما انتقاد می کند. در صورتی که فرد حسود در جمع از ما انتقاد می کند تا آبروی ما را جلوی دیگران ببرد!

2-  در مورد ما شایعه درست می کنند

کسی که به ما حسودی می کند، ما را برای دیگران بد جلوه می دهد تا آن ها هم دشمن ما شوند! او نمی تواند به دلایلی در حضورمان از ما انتقاد کند. بنابراین در غیاب مان، شروع به درست کردن شایعات منفی در مورد ما می کند.

3- به ما تبریک نمی گویند

این یکی از مهم ترین نشانه های فرد حسود است. فرد حسود در زمان موفقیتمان، به ما تبریک نمی گوید. او هنگامی که ما را خوشحال و یا موفق می بیند، ناراحت می شود.

4-  حقیقت را بر عکس نشان می دهند

هنگامی که ما لباس زیبایی پوشیده ایم، شخص حسود، از ظاهر ما انتقاد کرده و واقعیت را برعکس نشان می دهد. مثلاً می گویند: این چه رنگیه که پوشیدی؟!

5-  در دسترس نیستند

اشخاص حسود، در زمان هایی که به کمکشان نیاز داریم، در دسترس نیستند. آنها دوست دارند ما در گرفتاری خود باقی بمانیم!

6-  دائماً از ما انتقاد می کنند

حسادت، نوعی  انرژی منفی است. او باید به هر نحوری از این انرژی منفی رها شود. تنها راه تخلیه ی این انرژی، انتقاد کردن است تا اینطوری آن انرژی منفی را رها کند.

7- اشخاص حسود، ذهن ما را درگیر مسائل سطحی می کنند

افراد حسود، ذهن ما را درگیر موضوعات سطحی می کنند. آن ها با این کارشان از پیشرفت ما جلوگیری خواهند کرد.

8- ما را پایین می آورند

او حس می کند که ما از او بهتر هستیم. پس در هر جمعی با بدگویی تلاش می کند ارزش ما را کم و تخریبمان کند.

9- به سختی می توانند همراه ما شوند  

اشخاص حسود، به سختی می توانند در موفقیت ها، کنار ما باشند چون نمی توانند رشد ما را ببینند.

10-  نظر منفی در شبکه های  اجتماعی

خیلی از اشخاص حسود با نوشتن نظرات منفی در شبکه های اجتماعی اعتبار ما را زیر سؤال می برند.

11- زمانی که ما غمگین هستیم، آنها حالشان خوب است  

زمانی که ناراحت هستیم، او خوشحال است.

12- از ما خوششان نمی آید

آن ها از ما خوششان نمی آید و این را آشکارا نمایش می دهند. 

13- حرف خود را به کرسی می نشانند

آنها در بحث ها، می خواهند به ما ثابت کنند که درست می گویند و ما اشتباه می گوییم.

14- زمان خوشحالی مان، حسادت می کنند

زمانی که خوشحال هستیم، با دوری کردن از ما حسادتش را  نشان می دهد.

15- آنها از اینکه در جمع، توجه دیگران به به خود جلب کنیم، خوششان نمی آید

اگر در جمع، توجه دیگران به ما جلب شود، او یا توجه دیگران را به خود جلب می کنند! مثلاً وسط حرفمان می پرد. یا به یک طرف دیگر به غیر از ما نگاه می کند. مثلاً اگر در حال آواز خواندن یا رقصیدن هستیم، نگاهش را از ما بر می گیرد.

16- آنها به ما آسیب می رسانند

فرد حسود، مدام درصدد تخریب ماست.

روش برخورد با افراد حسود

افرد حسود دو گروه هستند

1- گروه بی‌آزار:

این گروه، اشخاصی هستند که به غیر از کمی مسخره کردن و دوست نداشتن ما قدرت لازم  برای صدمه زدن به ما را ندارند.

2- گروه تهدید احتمالی:

این گروه، اشخاصی هستند که نیروی کافی را دارند که به زندگی ما آسیب وارد کنند. مثل یکی از همکاران که ممکن است به اعتبار ما در محیط کار، آسیب بزند.

افرادی که در گروه دوم هستند، بحثشان متفاوت است. این اشخاص می‌توانند به زندگی و کار ما آسیب جدی وارد کنند. بنابراین بهتر است به محض دیدن رفتارهای حسادت آمیزشان، اقدامی بکنیم.

افراد حسود

روش برخورد با افراد حسود

1- به اشخاص حسود اجازه دهیم انگيزه ی ما باشند

شاید برخی افراد به ما بگویند: کسب و کار جدیدت هیچ وقت به موفقیت نمی رسه! به هدف هات نمی رسی! در این شرایط می توانیم از واکنش منفی آنها به عنوان انگيزه و انرژی براي رسیدن به موفقیت استفاده کنیم.

در این موقعیت بهتر است با خودمان بگوییم: ده سال بعد، سبک زندگی و جایگاه اجتماعی من طوری می شه که نزدیک ترین جایی که می تونی با من صحبت کنی، مُنشیمه! با این طرز فکر و گفتگو درونی، خشممان را به نیرویی برای کار کردن بیشتر، تبدیل خواهیم کرد.

افراد حسود باعث می شوند نسبت به رشدمان شکرگزارتر باشیم. رسیدن به موفقیت، بعد از اینکه افراد حسود به ما گفته‌ بودند این کار به نتیجه نمی رسه، بسیار لذت بخش است.

پس در برخورد با آدم حسود، لازم نیست کاری انجام بدی. اون پشت سرته، داره به تو نگاه می کنه، حسودیش میشه. چه کار کنی؟ هیچی! آدمی که پشت سرته رو باید چه کار کنی؟ برگردی بهش نگاهش کنی؟! نه! نادیده اش بگیر. پر قدرت جلو برو. توی کارت، توی زندگیت بهتر شو. موفق شو و بذار موفقیتت رو ببینه. این خیلی قشنگه…

2- انتقاد پذیر باشیم

وقتی آن شخص از سر دشمنی و حسادت از ما انتقاد می کند، با مهارت انتقاد پذیری، بررسی کنیم که به چه چیزی گیر داده است. بعد همان را اصلاح کنیم. اینطوری روز به روز در زندگی شخصی و شغلی مان بهتر از قبل خواهیم شد. پس آرام آرام طوری کیفیت کارمان را بالا ببریم که دیگران حتی نتوانند به ما گیر دهند!

ما می توانیم از انتقاد افراد حسود استفاده کنیم تا به نکاتی پی ببریم که تا کنون به آن‌ها بی توجه بوده‌ایم. بطور مثال اگر کسی از صدایمان ایراد می گیرد که چقدر صدات بد و یکنواخته، می توانیم با تمرینات صداسازی، صدایمان را بهتر کنیم.

بنابراین با مهارت انتقاد پذیری، به آدم بهتری تبدیل خواهیم شد.

جهت یادگیری مهارت انتقاد پذیری، این مقاله را بخوانید: انتقاد پذیری چیست؟

3- به این باور برسیم که در زندگی قرار نیست همه از ما راضی باشند و ما را دوست بدارند

هر انسانی در زندگی با اشخاص حسود روبرو خواهد شد. ما نمی توانیم همه ی اطرافیانم را راضی کنیم که دوستمان داشته باشند. مگر خود ما از همه ی آدم ها، خوشمان می آید؟ این یکی از واقعیت های زندگی است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، بهتر است آن را بپذیریم.

باور به این جمله که قرار نیست همه ی آدم ها ما را دوست داشته باشند و از ما راضی باشند، به ما این توانایی را مي دهد تا تمرکزمان را روی موضوعاتی بگذاریم که اهمیت بیشتری دارند. به طور مثال تلاش براي تبدیل شدن به انساني بهتر.

4- روی بهبود شخصیت و عزت نفسمان کار کنیم

هر چقدر بیشتر روی بهبود شخصیت و عزت نفسمان کار کنیم، از درون قوی تر خواهیم شد. در نتیجه میزان اثر پذیری مان از رفتار بد آدم ها، کم تر خواهد شد. هر چقدر از نظر شخصیتی، بزرگتر شویم، دغدغه هایمان هم بزرگ تر می شود. آن وقت چیزهای پیش و پا افتاده دیگر برایمان زحمتی ایجاد نمی کند، چون اولویت های مهم تری داریم.

وقتی شخصیتمان رشد کند، با خود می گوییم، بنده ی خدا چقدر اوضاعش ناجوره که بهترین رفتاری که بلده، اینه! بیشتر از این دیگه مغزش جواب نمی ده! اینطوری به جای اینکه خشمگین شویم، دلمان برایش می سوزد.

بهتر است به خودمان یادآوری کنیم که حسادت او نسبت به ما، به دلیل ضعف‌های شخصیتی، احساس ناتوانی، ناامنی و نیازهای برآورده نشده در زندگی اش است.

به طور مثال شاید در محیط خانواده، به اندازه کافی مورد احترام نبوده و یا شکست های زیادی در زندگی شخصی و کاری خود داشته است. شاید هنوز علاقه اش را کشف نکرده و در کاری که دوست ندارد، مشغول است.

یا ممکن به خاطر اینکه هدف خاصی ندارد و صبح تا شب وقتش را بیهوده با دیدن تلویزیون و فضای مجازی تلف می کند، احساس گناه دارد. و حالا که می بیند ما به صورت هدفمند روی یک موضوع مشغول شده ایم و در حال رشد هستیم، حالش بد می شود. پس این حال درونی بدش کاملاً طبیعی است.

مثلاً وقتی در محیط کارمان، خوب کار می کنیم، همکارمان حالش بد می شود. چون با خودش می گوید: من چه آدم مزخرفی هستم!

با درک این موضوع، راحت تر می توانیم با او کنار بیاییم و رفتارهایش را درک کنیم.

به کسانی که به شما حسودی می کنند، احترام بگذارید، زیرا آنها کسانی هستند که از صمیم قلب معتقدند: شما بهتر از آنها هستید…

5- او را تشویق کنیم

همان طور که گفتیم گاهی فرد حسود از مشکلات شخصیتی رنج می برد. به طور مثال از کمبود عزت نفس رنج می برد. یعنی احساس حقارت می کند.

ما می توانیم برای بهبود وضعیتش، زمانی که رفتار خوبی را از او مشاهده کردیم، از این شخص تعریف کنیم. با این کار، انگیزه اش بالا خواهد رفت، عزت نفسش بیشتر می شود و آرام آرام به این فکر می کند او هم راه پیشرفت دارد و دلیلی برای حسادت به دیگری برایش وجود ندارد. 

6- راجع به موفقیت هایمان صحبت نکنیم

به رفتارهای خود فکر کنیم. آیا رفتار خاصی کرده ایم که حسادت دیگران را برانگیخته ایم؟ به طور مثال آیا پس از کسب موفقیت هایتان، پُز داده ایم؟ ممکن است بدون این که آگاه باشیم، کارهایی انجام دهیم که حسادت دیگران را بر می انگیزد. بهتر است این رفتارها را بشناسیم و سعی کنید آرام آرام آن ها را کنار بگذاریم.

بنابراین با توجه به شناختی که از آن فرد داریم، راجع به برخی از مسائل در مقابل او صحبت نکنیم. همچنین گذاشتن تصاویر و عکس هایی از بهترین لحظات زندگی مان در اینستاگرام، باعث حسادت دیگران می شود. چون آن ها فقط ظاهر قضیه را می بینند.

این افراد با دیدن عکس های شادمان، سختی ها و مشکلاتی که در پشت صحنه داریم را نمی بینند. آنها ظاهر لحظات خوب ما را با باطن واقعی خودشان که شامل سختی ها و مشکلات است، مقایسه می کنند و غصه می خورند. قبول دارید؟

بطور مثال وقتی عکس دونفره ی یک زوج به ظاهر خوشحال را می بیند، آن را با رابطه ی خراب خودش با همسرش مقایسه می کند و آزرده می شود.

یا وقتی عکس تفریحات و مسافرت های یک نفر را می بیند، چون امکان تفریح و سفر ندارد، غصه می خورد. یا آرزوی لاغر شدن دارد و بارها در رژیم لاغری اش شکست خورده و حالا با دیدن لاغر شدن ما، آزرده می شود.

حسود

7- تصویرمان را برایش تغییر دهیم

می توانیم تصویری را که افراد حسود از ما در ذهن شان درست کرده ند، تغییر دهیم تا احساس حسادتشان را کاهش دهیم. اگر حس کنند که ما شخص خواهان موفقیت دیگران هستیم، رشد ما با حسادت کمتری از سمتشان رو به رو خواهد شد.

بنابراین نشان دهیم که دشمن شان نیستیم. گاهی آنها به این دلیل به ما حسادت می کنند که ما را تهدیدی برای خود می دانند. پس در عمل نشان دهیم که موفقیت و خوبی آنها را می خواهیم.

بهتر است گاهی از از اشتباهات و ناراحتی هایمان برایش بگوییم تا بداند که یک انسان کامل نیستیم و ما هم نقص هایی داریم.

8- حل تعارض کنیم

برای حل تعارض، راجع به اتفاق ناخوشایندی که افتاده با آن‌ها صحبت کنیم و کاملاً مؤدبانه و محترمانه آن‌ها را در جریان احساسات خود قرار دهیم.

یادمان باشد به هیچ عنوان در زمانی که از دست او عصبانی هستیم، احساساتمان را بیان نکنیم و گفتگو را به زمانی که کاملا آرام هستیم، موکول کنیم.

بهتر است از قبل آمادگی چگونگی برخورد با واکنش‌های احتمالی او را داشته باشیم و با مهربانی و نرمی راجع به احساسمان در رابطه با یک رفتار او که باعث ناراحتی مان شده است، صحبت کنیم.

گفتگو با افراد حسود، برای ما فرصتی را به وجود می آورد تا بهتر بتوانیم مهارت حل تعارض‌ را یاد بگیریم.

جهت یادگیری مهارت حل تعارض، مقاله ی زیر را بخوانید:

حل تعارض

9- گروه پشتیبان درست کنیم

زمانی که هنوز حسادت به خطر تبدیل نشده و فقط محدود به متلک و نگاه های سرد و بی توجهی به رشد ماست، می توانیم تا حدی به این رفتارها بی تفاوت باشم. اما خطر حسادت موقعی برای ما به وجود می آید که حس کنیم حسادت در حال تبدیل شدن به دسیسه و توطئه است!

در چنین موقعیت هایی لازم است گروه پشتیبانی مناسبی برای خود ایجاد کنیم. به طور مثال در بین افراد، شبکه دوستانی داشته باشیم که به کمک آن ها بتوانیم اعتبارمان را حفظ و توطئه ی حسودان را خنثی کنیم. این دوستان پشتیبان، به موقعش از ما دفاع خواهند کرد. مثلاً در جمع ها، مانع از غیبت حسودان از ما خواهند شد.

برای جلوگیری از زیرآب زنی این افراد، مقاله ی ۴ روش برخورد با افراد زیرآب زن را بخوانید.

10- رسالت و ارزش هایمان را پیدا کنیم.

خیلی از ما با آدم های سطحی درگیر می شویم چون رسالت و ارزش هایمان را در زندگی نمی دانیم. کشف رسالت زندگی یعنی اینکه جواب سؤالات زیر را پیدا کنیم:

  • معنای زندگی من چیه؟
  • من به این دنیا آمده ام که چه کار کنم؟
  • من می خواهم چگونه انسانی باشم؟
  • چه مشکلی در دنیا وجود داره که نظرم رو جلب کرده و می خواهم حلش کنم؟
  • با انجام چه کاری می خواهم این مشکل دنیا رو حل کنم؟

ارزش، یعنی اینکه فارغ از اینکه شرایط بیرونی و دنیا چطوری هست، من می خواهم چه چیزی را به دیگران و به خودم ببخشم؟ یعنی من کاری ندارم دنیا چطوری هست، من می خواهم با دیگران و خودم چگونه رفتار کنم؟ یعنی من کاری ندارم دیگران چطور رفتار می کنند، من می خواهم با دیگران و خودم چگونه رفتار کنم؟

لیست برخی از ارزش های موجود که از بین آنها حداکثر هفت مورد دلخواهتان را انتخاب کنید:

  • پذیرش: شرایط خودم و دیگران و جامعه را می پذیرم.
  • ماجراجویی: دنبال تجربیات تازه هستم.
  • قاطعیت: ضمن احترام به حقوق دیگران، دنبال حق و حقوق انسانی خود و پاسخ به نیازهای شخصی و اقدام کردن هستم.
  • اصالت: فردی راستگو هستم. خود واقعی ام هستم.
  • مراقب: از خودم و دیگران یا محیط زیست، مراقبت می کنم.
  • مهربانی: نسبت به دیگران به خصوص در مواقع سختی، مهربان هستم.
  • هیجان: جست و جو گری، ابداع فعالیت های مهیج و تازه.
  • غمخواری و شفقت: مهربان بودن با خود و دیگران. دلسوز دیگران بودن در هنگام رنج و درد.
  • ارتباط: کیفیت رابطه برایم نسبت به هر چیز دیگری، اولویت دارد. معطوف کردن تمام حواس به شخص در حال صحبت.
  • مشارکت: تا جایی که برایم امکان دارد، به خودم و دیگران کمک می کنم.
  • همکاری: اهل مشارکت و همکاری هستم.
  • شجاعت: با ترس هایم روبرو می شوم.
  • خلاقیت: اهل خلاقیت و نوآوری هستم.
  • کنجکاوی: به دنبال کشف چیزهای جدید و یادگیری هستم.
  • تشویق و دلگرمی: رفتار خوب خودم و دیگران را تشویق می کنم.
  • انصاف و عدالت: هر چه را از دیگران انتظار دارم، خودم هم انجام می دهم. داشتن رفتار منصفانه نسبت به خود و دیگران. دفاع از حقوق خود و دیگران.
  • انعطاف پذیری: خودم را با هر شرایط سخت و چالش برانگیزی، وفق می دهم.
  • آزادی: دوست دارم مدل زندگی و نوع رفتارم را خودم انتخاب کنم. تبعیت نکردن از دیگران و آزادی عمل دادن به دیگران برای انتخاب راه و روش زندگی
  • دوستی: آدم خوش برخوردی هستم. برخورد گرم و صمیمی، گشوده و پذیرا بودن. کمک و یاری به دیگران.
  • بخشش: خودم یا دیگرانی را که از آنها رنجیده ام، می بخشم. بخشش داشتن نسبت به خود و دیگران. رها کردن سرزنش گری.
  • تفریح و نشاط: خندیدن، شوخ طبعی، شرکت در فعالیت ها و بازی های مفرح یا ایجاد شرایط و محیط شوخی و تفریح.
  • قدرشناسی: قدردان خودم و دیگران و دنیای پیرامونم هستم.
  • صداقت: با خودم و دیگران روراست هستم. درستکار و راستگو بودن.
  • پشتکار: سخت کوشی، تعهد و وفای به عهد.
  • صمیمیت: با هر کس دوست صمیمی شوم، حرف هایم را با او درمیان می گذارم. گشاده رو بودن و باز بودن در برابر دیگران. نزدیکی فکری، عاطفی و فیزیکی.
  • مهربانی: نسبت به خودم و دیگران مهربان هستم. محبت و توجه به دیگران. مراقبت از خود و دیگران و دنیای پیرامون.
  • عشق: با خودم و دیگران از سر عشق و محبت رفتار می کنم. دوستانه رفتار کردن و عشق ورزی به خود و دیگران.
  • ذهن آگاهی: در زمان حال زندگی می کنم و از آن لذت می برم. هوشیار و کنجکاو بودن. برقراری تماس با آنچه در لحظه می توان تجربه کرد.
  • نظم: منظم و مرتب هستم.
  • استقامت: پشتکار و تحملم زیاد است. انجام تکالیف و وظایف با جدیت حتی با وجود ترس و مشکل.
  • احترام: به خودم و دیگران احترام می گذارم. رفتار محترمانه با خود و دیگران. توجه صمیمانه و رعایت حال دیگران.
  • مسئولیت پذیری: مسئولیت پذیر هستم. پذیرفتن مسئولیت افکار و احساسات و اعمال خود. پاسخگو بودن و داشتن رفتار مسئولانه.
  • امنیت: امنیت خودم و دیگران برایم مهم است. توجه به ایمنی خود و دیگران. پشتیبانی و حمایت.
  • لذت طلبی: به دنبال تجربه های لذت بخش بودن. ایجاد شرایط لذت بخش برای خود و دیگران.
  • تمایلات جنسی: به میل جنسی خودم آگاه هستم و آن را برآورده می کنم. شناخت درست تمایلات جنسی، ابراز و بیان تمایلات جنسی خود.
  • مهارت: مدام مهارت هایم را بهبود می دهم. استفاده ی مداوم از مهارت های خود. ارتقای دائمی مهارت ها.
  • حمایتگری: حامی و مشوق خودم و دیگران هستم. یاری کننده، در دسترس برای خود و دیگران.
  • اعتماد: قابل اعتماد. مورد اعتماد بودن، وفادار به عهد، اعتماد کردن به دیگران.

وقتی رسالت و ارزش های زندگی مان را بدانیم، میزان درگیری ها و غر زدن هایمان کمتر و کمتر خواهد شد. غرغرو ترین آدم ها، بی هدف ترین آدم ها هستند، چون وقت خالی زیادی دارند!

بطور مثال بیانیه ی رسالت کاری من این است: با وجود رشد تکنولوژی، آدم ها مهارت برقراری ارتباط درست با یکدیگر را ندارند. من با آموزش بهترین روش ها، فقط به آنهایی که خودشان می خواهند، کمک می کنم زندگی معنادار و سرشار از رضایت را داشته باشند. ارزش های من، مسئولیت پذیری، حرفه ای گری، مهارت اندوزی، کاربردی بودن آموزش هایم، خلاقیت، گشاده رویی و تلاش است.

حالا در ادامه اگر هر اتفاقی بیوفتد، این بیانیه ی رسالت به من آگاهی خواهد داد. پس در ارتباط با افراد حسود به این فکر کنیم که آیا من در راستای رسالت و ارزش هایم باید به این آدم جواب دهم یا نه؟

مثلاً اگر کسی به من بگوید: چقدر تو دلت خوشه!!! بیانیه ی رسالت من می گوید: کار من فقط آگاه کردن کسانی هست که می خواهند آموزش ببینند. بنابراین فقط به آنهایی که خواهان یادگیری هستند، پاسخ می دهم. پاسخگویی به اینجور منتقدین، در بیانیه ی رسالت من نیست.

و در دلم به خودم می گویم: آره، من دلم خوشه. ولی یه چیزی رو می دونم. هیچ وقت دنیا با وجود آدم هایی مثل تو بهتر نشده. آدم هایی که دلشون خوش بوده و یه امیدی داشتند، یک تغییری رو ایجاد کردند. نه ضدحال ها و ترسوهایی مثل تو. خوشحالم که شجاعت دارم که شانسم رو امتحان کنم. من یک زندگی دارم و شجاعتش رو دارم که امتحانش کنم. و تو شجاعتش رو نداری که امتحانش کنی. تو ترسویی. من حتی اگه شکست بخورم، خوشحالم که از شانسم استفاده کردم. سرم پیش خودم بالاست. و من نمی خوام آدمی باشم که مثل تو بشینه غُر بزنه که نه، نمیشه! من نمی خوام یک آدم غُرغُرو باشم.

یادمان باشد هر چقدر از نظر شخصیتی بزرگ تر شویم، رسالت و دغدغه هایمان بزرگ تر خواهد شد. در نتیجه چیزهای پیش و پا افتاده برایمان زحمتی ایجاد نمی کند، چون اولویت های مهم تری داریم.

 

دوستان خوبم در این مقاله با 10 روش برخورد با افراد حسود آشنا شدیم که شامل موارد زیر هستند:

  1. به اشخاص حسود اجازه دهیم انگيزه ی ما باشند.
  2. انتقاد پذیر باشیم.
  3. به این باور برسیم که در زندگی قرار نیست همه از ما راضی باشند و ما را دوست بدارند.
  4. روی بهبود شخصیت و عزت نفسمان کار کنیم.
  5. او را تشویق کنیم.
  6. راجع به موفقیت هایمان صحبت نکنیم.
  7. تصویرمان را برایش به صورت کسی که خواهان موفقیت دیگران است، تغییر کنیم.
  8. حل تعارض کنیم.
  9. گروه پشتیبان درست کنیم.
  10. رسالت و ارزش هایمان را پیدا کنیم.

دوستان عزیزم مرا در اینستاگرام فالو کنید تا از مطالب آموزشی مفید در زمینه ی مهارت های ارتباطی بهره مند شوید. جهت فالو کردن، لطفاً روی لینک زیر بزنید:

اینستاگرام من

دیدگاه‌ها ۵۷